• Ana Sayfa
  • Trendyol'da Nasıl Mağaza Açılır?
image
image
image

Trendyol'da Nasıl Mağaza Açılır?

Eğer internetten satış planları kuruyor ya da halihazırda yeni başladığınız bir e-ticaret işiniz varsa Trendyol'da bulunmamak gibi bir lüksünüz olmadığınızı da biliyor olduğunuzu düşünüyoruz.

Trendyol'da Kimler Mağaza Açabilir?

mağaza açmak

Trendyol'da satış yapabilmek için belirli yasal şartları tamamlamış olmanız gerekmektedir. Yasalar gereği internet üzerinden satış yapmak ticari bir faaliyet olduğundan dolayı girişiminizin resmi bir şirket statüsünde olması ve vergi mükellefi olmanız gerekmektedir. Trendyol'da satıcı olabilmek ve satış yapabilmek için şahıs şirketi, limited şirketi ya da anonim şirketi olmanız gerekir.

Trendyol'un satıcı bilgi merkezinde aktardığına göre; anonim, limited, şahıs veya diğer şirket türlerinden birisi olmanız, vergi mükellefi olmanız, çevrimiçi platformda satabileceğiniz ürünlerin stoğuna sahip olmanız ve satış operasyonunuzu sürdürebilecek operasyonel kapasiteye sahip olmanız gerektiği gibi kurallar belirlenmiştir. Bu maddelere Trendyol Satıcısı Olmak İçin Gerekenler bağlantısından kolayca ulaşabilirsiniz.

Trendyol Başvuru Adımları Nelerdir?

Trendyol'da şirket açabilmek için gereken yasal şartlara sahip olduktan sonra başvuru adımına geçebilirsiniz. Trendyol üzerinden “Trendyol'da Satış Yap” bağlantısına tıklayarak “Satıcı Başvuru Formu”nu doldurmanız gerekiyor.

İpucu: Satıcı başvuru formunda belirlenen alanları doldurduktan sonra SMS ile belirttiğiniz telefona doğrulama kodu iletilecek, gelen doğrulama kodu girildikten sonra Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) sistemlerinden şirketinize ait tüm bilgiler doğrudan yönlendirildiğiniz sayfada otomatik olarak çıkacaktır. O nedenle GİB'de kayıtlı cep telefonu numaranızı vermek burada ayrı bir öneme sahip olacaktır.

Başvuruyu tamamladıktan sonra şifrenizi oluşturmak için gereken bir sayfaya yönlendirileceksiniz ve bu durum size Trendyol tarafından SMS ile iletilecektir. Şifrenizi oluşturduktan sonra satıcı panelinizde belge ve bilgi girişlerini tamamlamalısınız. Mağaza ismi, şirket türü, Kep adresi, fatura türü, Mersis no, IBAN no, vb. bilgileri eksiksiz olarak tamamladıktan sonra operasyon ve iletişim bilgilerini girmelisiniz.

İpucu: Burada operasyon kısmında çalışmak istediğiniz kargo şirket ve siparişinizin kargoya teslim süreleri gibi hususları belirlemelisiniz.

Son adım olan sözleşme onayı ile Trendyol ve şirketiniz arasında imzalanacak sözleşmeyi başvuruyu tamamlayarak bitirebilirsiniz. Başvurunuzu tamamlamadan önce “Sözleşmeyi İndir ve Oku” butonuna tıklayarak sözleşmenizi detaylı olarak incelemeyi unutmayın! Başvuruyu tamamladıktan sonra yani cari açılışını takip eden 10 iş günü içerisinde indirdiğiniz sözleşmeyi ıslak olarak imzalamalı ve imza sirkülerinin/beyannamesinin bir fotokopisini (tabi ki istenen diğer belgeleri de) kargo ile Trendyol'a göndermeniz gerekmektedir.

Trendyol'da Satış Yapmak

Trendyol'da satış yapmak için başvurunuzu tamamladınız ve belgelerinizi Trendyol'a gönderdiniz. Tebrikler! Artık satış yapmak için hazırsınız. Bu süreç her ne kadar basit gibi görünse de operasyonel olarak atlamamanız gereken bazı detaylar konusunda bilgili olmanızda fayda var.

Pazaryerlerinde satış yapmak için etkin bir yönetime sahip olmalısınız. Satış öncesi ve sonrasındaki hakimiyetiniz konusunda yetkin olmalı, operasyonel süreçleri eksiksiz bir hareket kabiliyetine dönüştürmelisiniz.

İpucu: Trendyol'da satış yaparken sizin gibi birçok satıcının bu sistemde olduğunu unutmamalısınız. Özellikle buybox alanında yer alabilmek, satışlarınızı artırmanızı sağlarken aynı zamanda satıcı ve marka bilinirliğine ulaşarak daha fazla kitleye hitap edebileceğinizi unutmamalısınız. Buybox hakkında daha fazla bilgi için Buybox Nedir? yazımızı incelemeyi unutmayın.

Trendyol'da Satış Yaparken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Trendyol'da satış yaparken Trendyol'un geniş müşteri kitlesine hitap edebileceğinizi ve satış için diğer satıcılarla bir rekabet içerisinde olacağınız aşikardır. Bu nedenle sattığınız ürünlerin türleri ya da nitelikleri ne olursa olsun Trendyol satışlarının %80'inin gerçekleştiği buybox alanına dikkat etmeli ve bu alanda üst sıralarda yer alabilmenin tüm detaylarına hakim olmalısınız. Trendyol Buybox hakkında derlediğimiz yazımıza göz atmayı unutmayın!

Püf Noktası: Trendyol satıcı paneli satışlarınız ve operasyonlarınız konusunda size bilgi sağlar. Ancak aynı ürün yelpazesinde yarıştığınız rakip satıcılar ve ürünler hakkında bilgi vermez. Buyboxlist'in harika entegrasyon özelliği ile mağazanız için buybox alanında harikulade verilere sahip olabilir ve rakiplerinizle olan durumunuzu net olarak 7/24 gözlemleyebilirsiniz. Farklı otomasyon seçenekleri ile siz uyurken bile rekabete devam edebilir, ürününüz ve satışlarınız hakkında detaylı öngörülere sahip olursunuz!.

image

7 Günlük Ücretsiz Deneme Sürümünü Edinin

E-ticaretinizi üst düzeye taşımak için ücretsiz deneme sürümümüzü hemen kullanmaya başlayın.

Ücretsiz Dene
image
image