image
image
image

n11’de Nasıl Mağaza Açılır?

n11, büyüklüğü ve satış hacmi ile Türkiye’nin en popüler e-ticaret ve pazaryeri platformlarından birisidir. 17 milyonluk kayıtlı üye sayısı, 150 bin mağaza sayısı, 26 ülkede satış imkanı ve açıldığı günden bu yana 127 milyon adetlik satışı ile hem alıcıları hem de satıcıları cezbeden bir pazaryeri platformu olarak gerçekten göz kamaştırıyor! Sözü daha fazla uzatmadan n11’de nasıl mağaza açılır kimler mağaza açabilir, nasıl başvuru yapabilirsiniz, vb. altbaşlıklarımızın bulunduğu soruların cevaplarına geçelim.

mağaza açmak

n11’de Kimler Mağaza Açabilir?

n11’de satış yapabilmek için diğer pazaryeri şartlarında olduğu gibi “Türkiye Cumhuriyeti vergi numarasına, kayıtlı eposta hesabına ve banka hesabına sahip” tüm şirketler n11’de mağaza açabilir.

Elbette yasalarla çerçevesiyle çizilen internetten satış yapabilme yeterliliklerinin başında gelir mükellefi olma ibaresi geliyor. Her ne kadar n11 bu konuda açıklayıcı bir bilgi sunmasa da biz bu bilgiyi vermiş olalım. Şahıs, Limited ya da Anonim şirkete sahip olmanız KEP (Kayılı Eposta Adresi) adresinizin olması ve şirketinizin banka hesap numarasının olması mağaza açılışı için yeterli gerekliliklerdir.

n11 Başvuru Adımları Nelerdir?

n11 başvuru sürecinde adımlar şu şekilde tanımlanmıştır; Üyelik Formu Doldurulması - Evrak Yönetimi - Onay Süreci.

Mağaza açılışı yapabilmek için n11.com’a girerek sitenin en alt kısmında bulunan “Mağaza Girişi” bağlantısına tıklamanız gerekiyor. Bağlantıya tıkladıktan sonra sol üstte bulunan giriş panelinin hemen altındaki “Hemen Üye Ol” bağlantısına tıklayarak belirtilen alanları doldurmaya başlayabilirsiniz. Burada genel bilgileriniz ile birlikte mağaza adı, mağazanızın şirket türünü ve en altta bulunan “Satıcı İlan ve İşbirliği Sözleşmesi (n11.com Sözleşme)”ni onaylayarak “Üye Ol” butonuna tıklamalısınız.

Üyelik formunu doldurduktan sonra aktivasyon sayfasıyla telefon ve eposta kaydınızın size ait olduğunu belirten mesajlar alacaksınız. Bu alanı da geçtikten sonra Evrak Yönetimi sekmesinde talep edilen evrakları sisteme yüklemeniz gerekiyor. Yine bu alandaki tüm talep edilen evrakları, ıslak imzalı olarak n11’e ileteceksiniz. Buraya kadar her şeyi tamamladınız ve evraklarınızı sisteme yüklediniz ve fiziksel evrakları gönderdiniz ise artık onay süreci aşamasında beklemeniz gerekiyor. n11 hızlıca evraklarınız kontrol edecek ve uygun bulması durumunda mağazanızın açılışı tamamlanmış olacak.

İpucu: Yeni çıkarılan yasa gereğince ₺30 bin’ye kadar vergiden muaf olarak online satış hakkına sahip olabilirsiniz. Evrak yönetimi aşamasında sizden talep edilen vergi levhası yerine “Esnaf Vergi Muafiyeti Belgesi”ni sisteme yükleyerek bu durumdan n11’i haberdar ederek muafiyet durumunuzu bildirebilirsiniz.

Gereken evrak listesi ise şöyledir; Şirketinizin türüne göre sisteme yüklemeniz gereken evrak listesi:

Şahıs Şirketleri için:

  • Vergi Levhası (Son 1 yıl)
  • İmza Sirküleri (Sicil kaydı bulunmuyor ise imza beyanı evrakı eklenebilir.)
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi (Sadece ön yüz)
  • Çalışma Mali Şart ve Prensipleri (Komisyon anlaşması)
  • Satıcı İlan ve İşlem Sözleşmesi (n11.com Sözleşmesi)

Sermaye Şirketleri veya Adi Ortaklıklar için:

  • Güncel Faaliyet Belgesi (Son 6 ay) (Faaliyet belgeniz bulunmuyor ise güncel KDV tahakkuk fişinizi ilgili kısma ekleyebilirsiniz.)
  • Vergi Levhası (Son 1 Yıl)
  • Kuruluş Ticaret Sicil Gazetesi
  • İmza Sirküleri
  • Ortaklık Sözleşmesi (Adi Ortaklıklar için)
  • Çalışma Mali Şart ve Prensipleri (n11.com Komisyon Anlaşması)
  • Satıcı İlan ve İşlem Sözleşmesi (n11.com Sözleşme)

n11’de Satış Yapmak

Tebrikler! Artık tüm başvuru adımlarını tamamladınız ve n11’de hızlıca satışa başlayabilirsiniz. n11 mağaza açılışı için herhangi bir ücret talep etmiyor. Ancak ürünlerinizi ekleyebilmek için “Ürün Listeleme” paketleri almanız gerekiyor. Aşağıda ürün listeleme paketlerinin olduğu listeye göz atabilirsiniz;

  • 100 adet ürün listeleme hakkı sağlayan Mini Paket fiyatı: ₺8
  • 500 adet ürün listeleme hakkı sağlayan Standart Paket fiyatı: ₺40
  • 1000 adet ürün listeleme hakkı sağlayan Pro Paket fiyatı: ₺80
  • 5000 adet ürün listeleme hakkı sağlayan Mega Paket fiyatı: ₺400
  • 10000 adet ürün listeleme hakkı sağlayan Ultra Paket fiyatı: ₺800

İpucu: Burada dikkat etmeniz gereken bir durumdan bahsedelim. Eğer aylık bazda seçtiğiniz 1000 adet ürün paketi üzerindeki paket seçimlerinizde, paketinizi yenilemez ya da otomatik ödeme talimatına bağlamazsanız, 1000 adet üzerindeki ürünleriniz “Limit Dışı” olarak tanımlanır.

n11’de Satış Yaparken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Satışa başlamak için ürünlerinizi listeledikten sonra rekabetin olduğu bir alana girdiğinizi unutmamanız gerekiyor. n11 size kullanıcı odaklı bir satıcı paneli sunmuş olsa da rakiplerinizle birlikte sattığınız ürünlerde durumunuzu takip etmek sizin için bir işkenceye dönüşebilir.

Diğer popüler platformlarda olduğu gibi n11’de de buybox alanı oldukça önemlidir. Hatta bu alan ürün kutusunun hemen altında bulunur. Dolaysıyla gerçek bir rekabete katılmak ve satışlarınızı artırmak istiyorsanız (özellikle diğer pazaryerlerinde de mağazalarınız varsa), sizi rahatlatacak ek bir yardıma ihtiyacınız var demektir.

Bu nedenle iş başında olmasanız bile belirlediğiniz tüm görevleri otomatik şekilde yerine getiren bir entegrasyon satışlarınızın artışı için biçilmiş bir kaftan olabilir! Buyboxlist ile bu yukarıda bahsettiklerimiz ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Özelliklerimize ve Fiyatlarımıza göz atmayı, buyboxlist demosunu denemeyi ve bize ulaşarak detaylı bilgi talebinde bulunmayı unutmayın!

image

7 Günlük Ücretsiz Deneme Sürümünü Edinin

E-ticaretinizi üst düzeye taşımak için ücretsiz deneme sürümümüzü hemen kullanmaya başlayın.

Ücretsiz Dene
image
image