image
image
image

Mağaza Puanım Düştü, Nasıl Yükseltebilirim?

Mağaza puanı bütün pazaryerleri için önemli bir faktördür. Pazaryerleri, kullanıcılarına daha iyi ürünler sunabilmek ve kullanıcı deneyimini yüksek bir seviyede tutabilmek adına mağaza içerisinde puanlama sistemine giderler. Satıcının ise bu sisteme uyum sağlayarak hareket etmesi gerekir.

Mağaza puanınızı yükseltmek adına dikkat etmeniz gereken birçok kriter mevcuttur. Satışlarınız sırasında bu kriterleri göz önünde bulundurursanız pazaryerinde çok daha iyi bir grafik çizebilirsiniz. Bu noktada dikkat etmeniz gereken faktörler şu şekilde sıralanabilir:

  • Tüketicileri marka savunucularınız yapın
  • Bir nişte uzmanlaşın, sonra dallara ayrılın
  • BuyBox veya Lightning Deal statüsü kazanmayı hedefleyin
  • Küresel olarak büyüyün
  • Yerelleştirmeye odaklanın
mağaza puanı arttırma

Tüketicileri Marka Elçileriniz Yapın

Marka oluşturma, markanızın çevrimiçi pazaryeri stratejisinin ayrılmaz bir parçasını oluşturmalıdır. Başka bir sitedeyken bunun üzerinde minimum kontrole sahip olduğunuzu düşünebilirsiniz, ancak bir pazaryerinde markanızı geliştirmenin birkaç yolu vardır.

Bu noktada izlemeniz gereken yollardan birincisi, her ürün listelemesinde kullanmanız gereken kaliteli içerikten geçer. Yüksek kaliteli fotoğraflar, ilgi çekici metinler, SSS bölümü ve her ürün için incelemeler içeren güzel ürün sayfaları, markanıza gerçekten güven verebilir ve sıralamalarda hızla yükselmenizi sağlayabilir.

İpucu: Buyboxlist, mağaza puanının artırılması ve ürünlerinizin Buybox alanında gösterimi için ihtiyacınız olan düzenlemeleri sizler için gerçekleştirecektir. Hemen demo talebinde bulunarak sahip olacağınız üstünlükleri keşfedebilirsiniz!

İkincisi ise kargo yaparken kartvizitleri, indirimleri veya promosyon kartlarını pakete dahil etmektir. Bu kartlar, logonuz ve müşterinizin sitenizden alışveriş yaparak yeni bir indirim kazanması için teşvik edilmiş bir teklifle markalanmalıdır. Ayrıca QR kodlarını da içerebilirler. Bu şekilde, seçtiğiniz çevrimiçi pazar yerini kullanarak trafik akışını web sitenize yeniden yönlendirebilirsiniz. Tüketicilere, markanızın web sitesinden bir pazaryerindeki ürün sayfasına sorunsuz bir şekilde geçme seçeneği sunmak, çevrimiçi satışları en üst düzeye çıkarmak için başka bir harika yöntemdir.

Bir Nişte Uzmanlaşın, Sonra Dallara Ayrılın

Markanız çevrimiçi pazarlarda satış yapmaya yeni başlıyorsa, tek bir niş üzerinde uzmanlaşmak, başlamak için iyi bir stratejidir. Bu, birkaç ilgili ürünü tek bir niş içinde sunmak veya yalnızca bir ürün sunmak anlamına gelebilir. Satışları daha iyi kontrol edebilmenin ve satış ve nakliye döngüsünü mükemmelleştirmenin yanı sıra, tek bir üründe uzmanlaşmak, her seferinde başarılı bir satış olan itibarınızı oluşturmanıza olanak tanır.

Buradan, sıfırdan tamamen yeni müşteriler çekmek zorunda kalmadan incelemelerinizi alabilir ve daha fazla ürün ekleyebilirsiniz. Küçükten başlamak ve ölçeklendirmek, uluslararası genişleme için de uygulayabileceğiniz bir pazar stratejisidir.

Buy Box veya Lightning Deal Statüsü Kazanmayı Hedefleyin

En çok satanları desteklemek, tüketici taleplerini karşılamak ve güvenilir bir çevrimiçi pazar yeri olarak itibarlarını korumak için Amazon, markaların görünürlük kazanmasına yardımcı olacak iki özel araç sunar. Birincisi, Amazon'un “fırsatlar” sayfasında birkaç ürünün yer aldığı, zamana duyarlı, promosyonlu bir teklif olan Lightning Deal’dır. Uygun olmak için işletmenizin şunları yapması gerekir:

  • Profesyonel bir hesaba sahip olmak
  • Genel olarak 3,5 yıldızlı bir derecelendirme ile ayda en az 5 puan almış olmak
  • Satış geçmişi olan ve en az 3 yıldız derecesine sahip ürünlere sahip olmak
  • Amazon Prime'a uygun ve “Yeni Durumda” olan ürünlere sahip olmak
  • Birden fazla ürün varyasyonu (stil, beden, renk vb.)

Buy Box kavramı ise ürününüzün ürün detay sayfasındaki bir kutuya yerleştirilmesidir. Birden fazla satıcı aynı ürünü sunduğunda, bu birinci konumda yer almak için rekabet ederler. Performansa dayalı kriterler şunları içerisinde barındırır:

  • Profesyonel bir hesap
  • Düşük kusurlu sipariş oranı, iptal oranı ve geç sevkiyat oranı ile birlikte fiyat, olumlu müşteri geri bildirimi ve envanter konuları
  • Yeterli sipariş hacmi (kategorilere göre değişir).

İpucu: Buybox kriterlerine doğru bir biçimde uyum sağlamak ve satışlarınızı artırmak için Buyboxlist tarafından sağlanan imkanları değerlendirebilirsiniz.

Küresel Olarak Büyüyün

Daha fazla marka erişimi için uluslararası satışları artırmak adına e-Ticaret kullanıyorsanız, küçükten başlayın ve her seferinde bir ülke veya bölge taşıyın. Belirli bir odak bölgesinde stratejinizin nasıl ilerlediğini öğrendikten sonra, daha fazlasını ekleyebilir ve daha ileriye gidebilirsiniz.

Bu, daha geniş bir müşteri havuzu açacak ve gelirinizi artırmanıza yardımcı olacaktır. Pazar yeri satışının büyük bir stratejik avantajı, minimum çabayla uluslararası ölçekte ölçeklenebilme yeteneğidir.

Yerelleştirmeye Odaklanın

Küresel olarak genişlerken yerel olun. Yerelleştirme, yalnızca Google Çeviri kullanmanın ötesine geçer. Küresel satışlar, ürün açıklamalarındaki dilden bir sitenin gezinmesindeki dile kadar “yerelleştirme” deneyimine dayanır. Başka bir deyişle tüketiciler kendi ana dillerinde sunulduğu sürece, uzak bir ülkedeki marka veya işletmeden bir ürün satın almayı sorun etmezler. Dil, bir müşterinin çevrimiçi alışveriş deneyiminin ayrılmaz bir parçasıdır ve onlara bağlam verecek hiçbir satış görevlisi yoktur. Yerelleştirme aynı zamanda para birimiyle de ilgilidir.

image

7 Günlük Ücretsiz Deneme Sürümünü Edinin

E-ticaretinizi üst düzeye taşımak için ücretsiz deneme sürümümüzü hemen kullanmaya başlayın.

Ücretsiz Dene
image
image