• Ana Sayfa
  • Hepsiburada'da Nasıl Mağaza Açılır?
image
image
image

Hepsiburada'da Nasıl Mağaza Açılır?

E-ticaret sektörüne yeni adım atan bir girişimci ya da Hepsiburada'da mağaza açmak isteyen tecrübeli bir satıcı olmanız fark etmeden Hepsiburada'da nasıl mağaza açılır? sorusuna detaylı bir bilgilendirme ile harika cevaplar vereceğimizi düşünüyoruz.

Hepsiburada'da Kimler Mağaza Açabilir?

Hepsiburada'da satış yapabilmek ve satıcı başvurusunda bulunabilmek için belirlenen resmi ve yasal şartları tamamlamış olmanız gerekir. Bu yasal şartlardan en önemlisi, Türkiye'de kayıtlı bir vergi mükellefi olmak ve anonim şirketi, limited şirketi veya şahıs şirketine sahip olmaktır. İnternet üzerinden satış yapmak ticari bir faaliyet sayıldığından dolayı yasal bir şirketinizin olduğunu belirtmeniz gerekiyor.

mağaza açmak

Hepsiburada Satıcı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Öncelikle satıcı başvurusu yapabilmeniz için bu adresten “Yeni Başvuru” sekmesine tıklayıp ne tür bir satış yapacağınızı seçmeniz gerekiyor. Hepsiburada 3 farklı satıcı tipi belirlemiştir.

  • Standart: Tüm e-ticaret girişimcileri için
  • Kadın girişimci: Şirketin %51 ve üstü hisse sahibi kadın olan tüm şirketler
  • HepsiTürkiye'den: Yöresel ürün üretimi yapan tüm üreticiler

Bu üç farklı satıcı tipinden size en uygun olanı seçerek başvuru işlemine devam edebilirsiniz.

İpucu: Hepsiburada kadın girişimcilere özel bir destek sağlıyor. Bu alana başvurabilmek için öncelikle şirketin büyük hissesinin bir kadına ait olduğunu yasal olarak belgelemeniz gerekiyor. Eğer bu adım zaten tamamsa başvuruyu kadın girişimci olarak işaretlemek size çok büyük bir avantaj sağlayacaktır. Kadın girişimciler için Hepsiburada ilk yıl birçok avantaj sunuyor, bunları kısaca özetlemek gerekirse; 10 bin TL satışa kadar kategori komisyonlarında %75 indirim, 200 ürüne kadar ücretsiz fotoğraf çekimi, kampanya alanlarından öncelikli gösterim hakkı, 30 bin TL değerinde 2 adet reklam banner desteği, sponsorlu ürünler reklamında kullanılacak 500 TL'lik hediye çeki, vb. Daha fazla detay için bu sayfadan bilgi alabilirsiniz.

Satıcı türü seçiminizi tamamladıktan sonra satıcı paneline giriş yapabileceğiniz mağaza adını ve şifrenizi belirleyin. Belirledikten sonra ilerleyerek Satıcı ön başvuru formunu doldurmanız gerekiyor. İsim, adres, iletişim bilgileri gibi alanları eksiksiz doldurduktan sonra tekrar ilerleyerek aşağıdaki alanları doldurarak ön başvurunuzu tamamlamış olacaksınız:

  • Satış Yapacağınız Kategori
  • Şirket Türünüz (Anonim, Limited, Şahıs)
  • Vergi Numaranız/TC Kimlik Numaranız
  • Mersis No (Opsiyonel)
  • Ticari Sicil No (Opsiyonel)
  • Vergi Dairesi İli
  • Vergi Dairesi Müdürlüğü
  • Şirketin Yasal Adı

Hepsiburada'da satıcı olmak için ön başvurunuzu tamamladınız. Artık Satıcı paneline girerek sizden istenen bilgi ve belgeleri tamamlayarak başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Satıcı panelindeki “Belgelerim” sayfasına giderek sizden ne tür belgeler istediklerini görebilirsiniz.

İstenen belgeler:
  • Hepsiburada Satıcı Üyelik Sözleşmesi: 19 sayfalık satıcı üyelik sözleşmesi (her sayfada kaşe ve yetkili imzası bulunmalıdır)
  • Pazaryeri Satıcı Bilgileri Formu Kategori Bazlı Komisyon Oranları: Epostanıza gönderilen örnek evrakta sarı renkli alanlardaki; satıcı portalı kullanıcı bilgileri, firma bilgileri, komisyon oranları ve ciro barem listesinin bulunduğu alanları doldurmanız ve sisteme yüklemeniz gerekiyor.
  • Vergi Levhası: En son yılın vergi levhasını yüklemeniz gerekiyor.
  • İmza Sirküleri: Yetkili veya firma sahibinin imza sirküleri taraması
  • Faaliyet Belgesi: Bağlı olunan ticaret odasından alınan belge (Şahıs firmalarında bu belge bulunmuyorsa bu alana tekrar vergi levhası belgesini yükleyebilirler).
  • Ticaret Sicil Belgesi: Ticaret sicil gazetesi örneği (Şahıs firmalarında bu belge bulunmuyorsa bu alana tekrar vergi levhası belgesini yükleyebilirler).

Bu belgeleri yükledikten ve sözleşmenizi onayladıktan sonra artık resmen başvurunuzu tamamlamış oluyorsunuz. Yüklediğiniz evraklar incelenecek ve onaylandığı takdirde ıslak imzaladığınız sözleşme ve belirtilen diğer tüm belgeler için kargo kodu alarak Hepsiburada'ya gönderebilirsiniz.

Hepsiburada'da Satış Yapmak

Hepsiburada başvurunuz tamamlandı ve artık satış yapmaya başlayabileceğiniz onay epostasını aldınız. Tebrikler! Bu aşamadan sonra Hepsiburada satıcı paneline ürünlerinizi yükleyebilir ve hızlıca satışa başlayabilirsiniz.

Her Pazaryerinde olduğu gibi Hepsiburada'da satış yapmak geniş bir müşteri kitlesine hitap edebileceğiniz bir alan sağlayacak. Bu avantaj popüler tüm pazaryerleri için geçerlidir. Bu nedenle çok fazla satıcının yer aldığı bir sistemde ürünlerinizin en yüksek oranlarda satışlarını elbette ki arzularsınız. Ancak bu zorlu rekabet içerisinde sizi farklılaştıracak ve sıyrılmanızı sağlayacak bazı niteliklere ihtiyacınız olacak.

Hepsiburada'da Satış Yaparken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Öncelikle bu tarz platformlarda satıcı puanının alıcılar tarafından çok fazla dikkate alındığını unutmamanız gerekiyor. Ayrıca satıcı puanınızın buybox sıralamasında da önemli olduğunu belirtelim. Satışların %80'inin gerçekleştiği buybox alanında yer almak hem kazancınızı katlayacak hem de platform içerisindeki mağaza bilinirliğinize katkı sağlayacaktır. Bu nedenle rekabetin yüksek olduğu buybox alanında hatırı sayılır bir mücadeleye gireceğinizi unutmamanız gerekiyor.

Püf Noktası: Hepsiburada satıcı panelinde diğer satıcılarla ilgili girdiğiniz rekabeti görme şansınız maalesef yok. 100 satıcının yer aldığı ve yüksek satış rakamına sahip bir ürün hayal edin. Buyboxta üst sıralarda yer almak satışlarınızı katlayacak, alt sıralarda yer almak ise satışlarınızı düşürecektir. Rekabette iyi olduğunuzu düşündüğünüz bu ürün için elinizde veri, analiz ya da öngörü olmadan sürekli başında olduğunuz bir sistemi düşünmezsiniz değil mi? İşte tam da bu nedenle Buyboxlist tüm ürünleriniz ve dahil olduğunuz pazaryerlerinde otomatikleştirilmiş sistemi sayesinde sizin yerinize ayarlamaları yapar ve siz uyurken bile rekabetten düşmemenizi sağlar. Buyboxlist hakkında daha detaylı bilgi ve fiyatlarımız için web sayfamızda gezintiye çıkmayı unutmayın!

image

7 Günlük Ücretsiz Deneme Sürümünü Edinin

E-ticaretinizi üst düzeye taşımak için ücretsiz deneme sürümümüzü hemen kullanmaya başlayın.

Ücretsiz Dene
image
image