• Ana Sayfa
  • GittiGidiyor'da Buybox Nasıl Olunur?
image
image
image

GittiGidiyor'da Buybox Nasıl Olunur?

Gittigidiyor'da buybox sistemi ‘Satıcı Gelişim Sistemi' adı altında oluşturdukları kriterlere bağlı olarak ilerliyor. Gittigidiyor'da buybox olabilmenin en önemli kriterlerine ek olarak satıcılara rozet verilen bir sistemde aynı zamanda bu mantığa ek olarak konulmuş.

Satıcı gelişim sisteminde satıcılar; ürün, hizmet kalitesi ve satış performanslarına göre değerlendirildikleri bir çoklu değerlendirme kriterine tabi tutulurlar. Her ay sonunda Gittigidiyor satıcılara, performans değerlerinin başarılı ve başarısız olduğu yönleri ‘Satıcı Hizmet Karnesi' adı altındaki bir değerlendirme ile gösterir. Buradaki esas amaç; Gittigidiyor bünyesinde bulunan tüm satıcıların hizmet kalitelerini artırmaları arzusudur.

buybox avantajlar dezavantajlar
Satıcı gelişim sisteminde satıcılar arasında başarılarına göre bir sıralama mevcuttur. Bu sıralamalar şu şekildedir;
  • Standart Altı
  • Standart
  • Başarılı
  • Çok Başarılı

İpucu: Bu sıralamalarda Başarılı ve Çok Başarılı olarak değerlendirilen satıcılar rozet almaya hak kazanırlar ve böylece buybox sıralamasında Başarılı ve Çok Başarılı satıcıların rozetleri daha fazla satış yapmalarına olanak sağlar.

Gittigidiyor'un kendi içerisinde tuttuğu istatistiklere göre Başarılı ve Çok Başarılı satıcıların alıcılar tarafından tercih edilme olanağı oldukça yüksek olarak bildiriliyor. Ayrıca bu rozet sahibi satıcıların ürünleri diğer satıcıların üzerinde bir konumlamaya sahip oluyor. Ayrıca Satıcıların başarı değerlendirmesi 3 aylık performansa göre belirleniyor.

Bu kriterleri Gittigidiyor şöyle belirlemiştir;
  • Kargolanan ürün oranı: Son 3 ayda kargolanan ürün sayısının toplam satışa oranı
  • İadesiz tamamlanan satış oranı: Son 3 ayda iadesiz ürün sayısının toplam satışa oranı
  • Önerilme yüzdesi: “Bu satıcıyı diğer kullanıcılara önerir misiniz?” sorusuna verilen yanıtlara göre hesaplanır.

Yukarıdaki performans kriterlerinin detaylı hesaplama tablolarına buradan ulaşabilirsiniz.

Gittigidiyor'da buybox sistemi her ne kadar tam olarak buybox mantığına uygun olmasa da kendi içerisindeki farklı değerlendirme kriterleri ile satıcı olarak başarılı olmanızı sağlayan faktörlerin bir araya gelmesi ile satışları artırmanıza olanak tanıyan bir yöntem olarak sizleri karşılıyor. Burada, mağaza yönetici panelinden diğer satıcılarla birlikte sattığınız ürünlerin rekabet durumlarını gözlemleyebilmeniz için ara bir yazılıma ihtiyaç duyabileceğinizi unutmayın.

İpucu: Buyboxlist Trendyol, Amazon, Hepsiburada ve Gittigidiyor ile harikulade entegrasyona sahip bir otomasyon sistemi sunar. Fiyat Takibi, Sipariş Takibi, Rakip Analizi, Pazaryeri Soru – Cevap, Toplu Fiyat ve Stok Güncelleme, Kargo Takibi ve Entegrasyonu, Raporlama, Otomatik, Fiyat Takibi, Otomatik Faturalaştırma, Canlı Destek gibi birbirinden değerli özellikleri 2 paket halinde satın alabilirsiniz.

image

7 Günlük Ücretsiz Deneme Sürümünü Edinin

E-ticaretinizi üst düzeye taşımak için ücretsiz deneme sürümümüzü hemen kullanmaya başlayın.

Ücretsiz Dene
image
image