• Ana Sayfa
  • Çiçeksepeti'nde Nasıl Mağaza Açılır?
image
image
image

Çiçeksepeti’nde Nasıl Mağaza Açılır?

Bir dönem Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek çiçek ve hediyelik eşya gönderim işini kolaylaştıran Çiçek Sepeti son yıllardaki dijital dönüşümü sayesinde artık en popüler pazaryeri platformlarından birisi haline geldi.

30 farklı kategoride 20bini aşkın satıcı iş ortağıyla e-ticaret platformu olarak alıcılara hizmet veren Çiçek Sepeti, aylık 15 milyona yakın ziyaretçi sayısıyla e-ticaret girişimcilerinin adeta iştahlarını kabartıyor.

Bu yazıda Çiçek Sepeti’nde nasıl mağaza açılır? Başvuru adımları nelerdir? ve satış için nelere dikkat etmelisiniz? gibi sorulara yanıt arayacak ve sizin için en kolay ve basit şekilde mağazanızı açabilmenize yardımcı olacağımızı düşünüyoruz.

mağaza açmak

ÇiçekSepeti’nde Kimler Mağaza Açabilir?

ÇiçekSepeti’nde satış yapabilmek için diğer pazaryerlerinde olduğu şartların hemen hemen aynısına sahip olmalısınız. Ayrıca mevzuatta kimlerin e-ticaret yapacağı yasalarla belirlenmiştir. En basit şekliyle ÇiçekSepeti’nde satış yapabilmek için bir vergi levhasına ve fatura kesebilme imkanına sahip olabilmelisiniz. Yani şahıs, limited ve anonim şirketi olmanız gerekmektedir.

ÇiçekSepeti’nde satış yapabilmek ve mağaza açabilmek için herhangi bir ücret ödemezsiniz. Komisyon ücretleri dışında herhangi bir ödeme yapmadan mağazanızı ücretsiz olarak açabilirsiniz.

ÇiçekSepeti Başvuru Adımları Nelerdir?

ÇiçekSepeti’nde satıcı olmak için gereken yasal nitelikleri tamamladığınızı düşünüyorsanız artık Çiçek Sepeti’ne satıcı olarak başvuruda bulunabilirsiniz. ÇiçekSepeti’nde satıcı başvurusu yapmak için bu bağlantıya tıklayarak hızlıca başvuru işlemlerine başlayabilirsiniz.

Başvuru için ÇiçekSepeti 3 farklı başvuru tipine başvurmanıza olanak sağlıyor.

Bunlar;

  • ÇiçekSepeti bayiliği başvurusu
  • ÇiçekSepeti markasıyla Franchise mağaza başvurusu
  • Kendi ürünlerinizi satabildiğiniz mağaza başvurusu

Burada standart olarak 3. Seçenek kendi ürünlerinizi satabileceğiniz bir standart başvuru tipidir. Ancak ÇiçekSepeti ile paydaş ya da iş ortağı olmak için diğer iki seçeneğide değerlendirebilirsiniz.

İlk başvuru ekranı olan ‘Firma Bilgileri’ kısmında başvuru tipini belirledikten sonra firma bilgilerini ve iletişim bilgilerini girerek firma detay bilgilerine ilerliyorsunuz. Epostanıza ön başvurunuzun alındığı ile ilgili bir bilgilendirme postası gelecek. ‘Firma Detay Bilgileri’ sayfasında firmanızın vergi dairesi/ili, fatura adresi, sanal mağaza ismi, iletişim bilgileri ve gönderim seçeneğini görebileceğiniz bir form ekranı sizi karşılayacak. Bu alanı da doldurduktan sonra ‘Evrak Yükleme’ sayfasına devam ederek sizden istenen evrakları yükleyebileceğiniz bir alan karşılayacak.

ÇiçekSepeti Mağaza Üyeliği için gerekli evrak listesi:

Limited veya Anonim Şirketler için:

  • Vergi Levhası (Son 1 yıl)
  • İmza Sirküleri
  • Bayi Bilgi Formu (her sayfası kaşeli ve imzalı)
  • ÇiçekSepeti Sözleşmesi (her sayfası kaşeli ve imzalı)

Şahıs Şirketi, Tacir veya Adi Ortaklıklar için:

  • Ortaklık Sözleşmesi (yalnızca Adi Ortaklıklar için)
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi (yalnızca ön yüz)
  • İmza Sirküleri
  • Vergi Levhası (son 1 yılı gösterir şekilde)
  • Bayi Bilgi Formu (her sayfası kaşeli ve imzalı)
  • ÇiçekSepeti Sözleşmesi (her sayfası kaşeli ve imzalı)

Evrakları doldurduktan ve taradıktan sonra sisteme yüklemeniz gerekiyor. Özellikle ÇiçekSepeti sözleşmesini ıslak olarak imzalamanız ve kaşelemeniz gerektiğini unutmayın. Evrakları belirtilen alana yükledikten sonra başvuru süreciniz başlayacak. Tabi ki bu yüklediğiniz tüm evrakları (imzalı ve kaşeli olarak) ÇiçekSepeti’nin belirttiği adrese fiziki olarak göndermeniz gerekiyor. Bu adımdan sonra aktivasyon epostası alacak ve bu epostada bulunan bağlantıya tıklayarak başvuru işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Evraklarınız onaylandıktan sonra artık satıcı panelinize ulaşabilir ve ürünlerinizi yükleyebilirsiniz.

ÇiçekSepeti’nde Satış Yapmak

Tebrikler! Artık tüm başvuru adımlarını tamamladınız ve ÇiçekSepeti’nde hızlıca satışa başlayabilirsiniz. Popüler pazaryeri platformlarından birisi olan ÇiçekSepeti, diğer pazaryerlerinden ayrılan mağaza modelleri ile satıcılara avantajlı satış kanalları sunar. Platform genelinde farklı kategorilerde rahatlıkla ürün satışı yapılabilmektedir.

İpucu: ÇiçekSepeti’ni diğer popüler pazaryeri platformlarından ayıran bir özelliği var. Geçmişte özel günler için uğrak bir web sitesi olan ÇiçekSepeti, tüm özel günler için aranan bir pazaryeri platformu haline gelmiştir. Özellikle Sevgililer Günü, Yılbaşı, Bayramlar, vb. özel günlerde ciddi bir trafik artışı yaşamaktadır. Bu nedenle özellikle hediyelik eşya satışı için en uygun platformlardan birisidir diyebiliriz.

Ayrıca mağazanızı özel tema ve şablonlarla geliştirebilir ve alıcılara daha dikkat çekici ve düzenli bir sanal mağaza görünümü sağlayabilirsiniz. Böylece satışlarınıza etki edecek bir mağaza düzenine sahip olabilirsiniz.

Çiçek ve hediye pazarında online olarak ciddi bir potansiyele sahip olan ÇiçekSepeti’nde yer alarak satışlarınızı artırabilir ve ÇiçekSepeti’nin müşteri kitlesine rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Satışlarınızı nasıl optimize edebileceğiniz ile ilgili en net sorunlardan birisi de elde ettiğiniz analiz verileri ve otomasyona sahip olabilme kapasitenizdir. Eğer farklı pazaryerlerinde satış yapan bir girişimci olarak takip ve operasyon alanlarında zorluk yaşıyorsanız; bu durumu yaşamanız oldukça normaldir. Çünkü pazaryerlerinin satıcı panelleri size çok fazla bilgi sağlamaz. Bu da diğer satıcılarla olan rekabetinizi, satışlarınızı ve operasyonlarınızı direkt olarak etkiler. Buyboxlist gibi harika bir entegrasyon sayesinde ÇiçekSepeti’nde satılan tüm ürünlerin analizlerine erişebilir, rekabeti otomatikleştirebilir ve işleyişinize daha birçok özellik katabilirsiniz. Buyboxlist hakkında daha fazla bilgi edinmek için bize ulaşabilir ve fiyatlarımıza göz atabilirsiniz.

image

7 Günlük Ücretsiz Deneme Sürümünü Edinin

E-ticaretinizi üst düzeye taşımak için ücretsiz deneme sürümümüzü hemen kullanmaya başlayın.

Ücretsiz Dene
image
image